René Pape nu te koop. Als badeend!

OperaMagazine.nl

Operazanger René Pape heeft een nieuwe, wat ongebruikelijke gedaante. Hij is bekend van Wagner-rollen als König Marke en Gurnemanz, van Sarastro in Die Zauberflöte en van zijn opnamen van Verdi en Beethoven. Nu verschijnt hij als PapeDuck, een heuse badeend. François van den Anker wilde weten waarom.

Vergeleken met de wereld van de popmuziek is het in de opera niet gebruikelijk dat je bij een concert aan een kraampje merchandise als buttons, kalenders en sjaaltjes van de artiest kunt kopen. Wie even zoekt, vindt op internet wel een T-shirt met de afbeelding van Anna Netrebko, maar daar heeft de ster zelf vast weinig mee te maken. Een shirt met de hoesfoto van Elīna Garanča’s cd Meditation is wel op Amazon te vinden, maar is “currently unavailable”. Bij grote sterren koop je op hun website hooguit hun cd’s en dvd’s.

René Pape doet het anders: hij bracht onlangs een badeend op de markt die helemaal is gemodelleerd naar het voorkomen van de zanger. Bestellingen kunnen op zijn website worden gedaan en als de betaling rond is, reist het wonderlijke product van het distributiecentrum in het Amerikaanse Ohio naar elk gewenst adres op aarde. Duurt een dag of tien.

Het duurde iets langer voor we van de zanger antwoord konden krijgen op onze vragen over zijn opmerkelijke initiatief. Vermoedelijk is René Pape de eerste operazanger in de geschiedenis die als badeend vereeuwigd werd. Het zou het begin kunnen zijn van een kleine rage in de operawereld.

Mehr: OperaMagazine.nl

René Pape is now for sale. As a rubber duck!

OperaMagazine.nl